ditchet fordi jeg var penere

 

Jeg tror jeg er veldig flink til å lese mellom linjer, og samle brikkene for å se hele bildet.  Mye av det jeg skriver noe er basert på ting jeg tror.  Noe er erfart.

Når jeg ser vennegjenger, ser det ut som er en super gjeng. Venner som har alt til felles, og forstår hverandre i godt og ondt.  Tror dere virkelig det er sånn? Når du ser utenfra,  skulle du kanskje ønske du var med i gjengen. Når du er med i gjengen, skulle du ønske du aldri var innblandet i sånt.  Du burde revurdere hvem du kaller venn. For ellers er ordet venn, mye misbrukt. Venner er der for deg, når ting er godt og enkelt. Når du har det supert, eller når du er populær.  Men i det sekundet du faller sammen, er vennene borte.  Deres ønske er oppfylt. "vennene" ville bare se deg gråte.  

Er det bare meg, eller er det utrolig lett å skaffe "venner"? Fordi man kalle hvem som helst for venn. Falske venner er billige og lett å fiske.  Venner som lett dukker opp på fester, shopping, reiser og baksnakking... venner som liker å ha det gøy, og utnytte deg. Tro meg, disse vennene er også venner som misunner deg til grader.  

For jenter er det ofte pga utseende og popularitet, mens for gutter er det status og penger.  Kall meg overfladisk -  men verden er overfladisk, og jeg sier det som er.  Selv erfarte jeg å bli forlatt av venner, fordi de mente jeg var "penere".... Hvor idiotisk er ikke det? 

Forresten, venner (spesielt jenter) kan faktisk plukke deg utifra utseende.  Selvom du er penere, vil de være venn med deg. For å ha øye på deg, og vite hva du driver med. Dine svakheter.  Også vil de stikke deg på ryggen, og dra sin vei.  

 

 Det finnes mange lojale venner. Poenget mitt er å ikke blindt tro at alle er venner med deg.  Det er mange som misliker deg, samtidig som dere er venner.   Venner er ofte beskrevet som slanger i eventyrer og historier om mektige mennesker.  Det er et kjent fenomen om venner. Det er ingen grunn for å tro at dagens vennskap, er annerledes for ca 100 år siden.  Det ligger et indre og dypt ønske i oss alle, som mennesker. Ønske om å være best.  Selvfølgelig misunner du vennen, hvis du tror han er bedre enn deg. 

 

 

28 kommentarer

Benedicte Skahjem Tokvam

23.03.2014 kl.12:46

Utrolig bra skrevet!

Ida Christin.

23.03.2014 kl.13:01

Bra skrevet! Og bloggen din er kjempe fin! ^^,

Legg meg til som venn? :)

Celine J. Skaar

23.03.2014 kl.13:10

kjempe bra skrevet!
Jeg har selv erfart mye av dette. Jeg er 22 år gammel og "voksen", og jeg er så lei av det her. Helt ærlig, så har jeg kanskje 2 venner som jeg faktisk vet er der for meg.

Jegtrorat-

23.03.2014 kl.13:16

by Linda Jensen: Ikke sant. Alder har ikke mye å si. Sjalusi er der uansett, og det er derfor vi opplever sånt helt fra barndommen til vi er gamle.

.

23.03.2014 kl.13:17

Jeg ble ditchet fordi hun ble kjent med noen som er penere enn meg :/
Ja, jeg vet. Men det er så utrolig synd! Det er så mye jeg missliker med spesielt jenter. Jeg trodde jeg og vennene mine (som er eldre enn meg) faktisk hadde vokst ifra dette, men det kommer vel alltid til å være sånn.

Jegtrorat-

23.03.2014 kl.13:20

.: Ja, hender det også. Man vil jo ikke bli sett med mindre penere mennesker enn selv? Falske venner ser aldri på innsiden, kun utsiden.

23.03.2014 kl.14:31

Trist nok, kjenner jeg meg igjen i det du sier. Uten å virke overfladisk, har jeg alltid blitt oppfattet som pen, både av venner og ukjente. Vennene mine har alltid vært misunnelige på meg, uten at de selv har sagt det direkte til meg. Men jeg merker det lyset som tennes i øynene deres hver gang jeg mislykkes, har problemer eller dummer meg ut på noe vis. De gjemmer seg bak en maske av medfølelse, som som alt i alt egentlig er en lettelse og lykkefølelse hos dem fordi jeg selv har mislykket. Jeg sier ikke at alle "venner" er slik, for det gjelder selvfølgelig ikke alle. Enkelte vil alltid være lojale og trofaste, andre lever for å se deg mislykkes. Utfordringen er å vite hvem du kan stole på, og hvem du bør passe deg for.

Memoria

23.03.2014 kl.14:56

Jeg tror mange her bare har vært uheldige, eller oppholder seg i feil miljøer. Man kan være uheldig, men man må ha øyene åpne og se ting som de er. Selv har jeg vært borti falske folk, ja, men dette er jo mennesker jeg ikke vil ha noe med å gjøre - og falske folk er enkle å oppdage, så hvorfor ha de rundt seg? Jeg har bare tatt et steg tilbake og holdt meg unna slike mennesker, og derfor har jeg egentlig aldri hatt noe problem med dem på personlig basis.

Mens de jeg har valgt å beholde og satse på å ha rundt meg er gode, gjennomførte venner jeg har hatt hele livet, og en og annen har kommet til på senere basis. Kanskje fordi jeg er god menneskekjenner og har evnen til å single ut hvem som er verdt å holde på og hvem som har skjulte motiver. Derfor kan jeg si at jeg har mange venner - og alle er kjempegode jenter jeg ikke ville vært foruten. Et par er nærmere enn de andre, for sånn er det bare, men ingen er falske eller vil meg vondt. Hvorfor skulle jeg ville vært venn med dem om det var tilfelle?

Jegtrorat-

23.03.2014 kl.15:06

memoria: Selvfølgelig finnes det gode venner. Det er det som er utfordningen, å finne en god venn som virkelig er der for deg, som du er, og støtter deg. Muligens at miljø har noe å si, men jeg tror sjalusi og falskhet finnes i alle hjørner.

alt i alt, tror man ser hvem som er ekte når man står en vanskelig situasjon. Og ja, det er lett å spotte falske mennesker, hvis man er menneskekjenner. Problemet er bare at ikke alle er det. :(

Memoria

23.03.2014 kl.15:48

Jeg vet ikke, kanskje det bare betyr at jeg er litt mer kynisk i enkelte situasjoner. Som regel spotter jeg falskhet fra begynnelsen av og backer ut med en gang. Om det er en bra egentskap å ha, det kan diskuteres. Jeg er hvertfall utrolig takknemlig for de jentene jeg har i livet mitt. De er fantastiske :)

Maren i Kansas

23.03.2014 kl.21:40

Jeg er veldig enig med deg! Kjempebra skrevet!

celinecke

23.03.2014 kl.21:45

Kjempebra skrevet! Fin blogg har du! Du er veldig flink med ord:)

Jegtrorat-

24.03.2014 kl.07:55

celinecke: Takk :)

dramamamman

25.03.2014 kl.10:01

Utrolig bra! Og veldig sant!

jomalu

26.03.2014 kl.20:43

Enig med deg igjen! Var for noen mnd veldig syk og havnet på sykehus, og da fikk jeg se hvem som virkelig var mine venner; nemlig de som kom på besøk for å vise at de bryr seg.

Kristina

27.03.2014 kl.21:22

Det er helt sant det du skriver, desverre.. Kjenner flere som er sånn, men heldigvis vet jeg nok til å passe på hvem jeg kan stole på og ikke! Og det er de færreste av de få som jeg stoler på, men det er de som gang på gang viser at de er der for meg uansett hva!

Maria

27.03.2014 kl.22:27

Så utrolig bra skrevet ! Det kan både vær enkelt å finn ut kæm som e dine venna og ikke , men ikke alltid med det første. Kjenne mæ igjen i det dær , har aldri hatt ett godt forhold til jenta men spørs også kosn dæm e sjøl. Synd men det e vanskelig å finn gode venner. Alltid nåkka ekstra med jenta men ofte som du sir så e dt sjalusi ! Har opplevd my baksnakking, "venner" som aldri tar kontakt osv. Kunna tenkt mæ sjøl å vært så tøff å skrive nå lignende som du ! :)

Kirkebrennern

28.03.2014 kl.00:05

For det første, jeg liker at du ikke har peiling på mote og skjønnhet :P For det andre, så ser du veldig bra ut, til tross for at du ikke har peiling på det :P For det tredje, ja, enig, folk er noe "dritt" :p

Anonym:)

28.03.2014 kl.21:42

Jeg har vanskelig å få venner. "Vennene" mine har droppet meg uten noen grunner. Jeg har blitt kalt stygg av folk jeg ikke kjenner engang:(. Er jeg borte fra skolen i en uke foreksempel så har "vennene" mine bare droppet meg. Har heldigvis en bestevenn. Men hun har flyttet:(

Foresten bloggen din er rå kul

Jegtrorat-

28.03.2014 kl.21:51

Anonym: Hei. Takk for du deler dette.
Hvor gammel er du?
Jeg har opplevd det samme Droppet bare. Helt til jeg fant ut hvorfor. Det er ikke alltid man passer inn i grupper. Da hender det at man automatisk glir bort av vennegjengen etter tid. Venner i bardommen er ikke sånn. Jo eldre man blir, jo viktigere er det å finne folk som er lik deg selv. Kanskje fordi du ikke passet inn?
og tro meg, å ikke passe inn er i de fleste tilfeller mer positivt enn negativt.

Vennene du ikke finner, er fordi de ikke skjønner deg. Folk kaller deg stygg, for de føler seg selv stygge. Dette er veldig kjent blant mobbere. Når man føler seg dårlig, tror man alle andre er lik dem selv.

En siste ting: mye bedre med få ekte venner, enn tusen falske.

positivtankegang

30.03.2014 kl.00:06

ELSKER dette innlegget !

Jegtrorat-

01.04.2014 kl.13:25

OPS innlegget ble shouta to ganger ved en feil

Viktoria

01.04.2014 kl.14:35

dette e det beste eg har lest på lenge!

Nora

01.04.2014 kl.15:37

ååå kunne ikke vert mer enig! words

01.04.2014 kl.16:13

Jeg har ei venninne som jeg vet alltid er der for meg, og aldri vil gå bak ryggen min. ellers har jeg bare kamerater. Gutter er så mye lettere og ''henge'' med, og stole på syns jeg!

Miriam

01.04.2014 kl.17:06

Veldig bra skrevet :-)

Skriv en ny kommentar

Jegtrorat-

Jegtrorat-

20, Oslo

Psykologistudent. Født i 1994. Interressert i samfunn og menneskers atferd. Ung på utsiden, gammel på innsiden. Virker sur på verden, men er bare samfunnengasjert of nysjerrig.

Kategorier

Arkiv

hits